Meny

Restauranten har en spennende a la cartemeny som forandrer seg etter sesongens råvarer. Vi bruker spennende oster fra Tingvoll og Eide. Lokalt oppdrettet kveite. Lokalt produsert klippfisk fra prisbelønte produsenter. Alltid ferskt brød som vi baker selv av lokalt produsert mel fra Volda på tradisjonell mølle. Lokal saft og annet drikke fra lokale småprodusenter. Våre kokker har internasjonal erfaring, i tillegg til at de også lager norsk tradisjonsmat.

Bjartmars Favorittkro vant 1.-premie for vår bacalao i 2012, og vår Bacalao vant igjen i 2014! Vi ønsker alltid å tilby våre gjester god og delikat mat av høy kvalitet til fornuftige priser.

Alle priser er i norske kroner (NOK)

MENY 

SMÅRETTER


Husets prisbelønte Bacalao med flatbrød og hjemmebakt Brød. 

Inneholder: fisk, nøtter (Pinjekjerner)    

Kr 225,- 


Klippfiskkjerring 

stekt ’kjerring’ av klippfisk - potetfarse, serveres med vår egen salsa. 

Inneholder: Egg, fisk, melk, selleri

Kr 160,-

 

Kyllingsalat

Isbergsalat, kylling, urtedressing, og brød

Inneholder: Egg, sennep, gluten (hvete)

Kr 150,- 


Bjartmars kremet fiskesuppe 

med 3 typer fisk, og godt hjemmebakt brød.

Inneholder: Melk, fisk, selleri

Kr 160,- 


Utvalgte gårdsoster med solbærmarmelade fra"Den Glade Ku"

Inneholder: melk, gluten (hvete)

Kr 175,- 


Sjøkreps 

med ramsløkmajones og godt brød.  

Inneholder: Skalldyr, egg, sennep gluten,

nøtter (pinjekjerner), sesam

Kr 200,- 

 

Vegetar lasagne

med potetbåter, rucula salat med balsamico 

Inneholder: Egg, gluten (hvete), nøtter, sesam, melk.

nøtter (pinjekjerner)

Kr 175,- 



FORRETTER

Mini Bacalao - med flatbrød.

Inneholder: fisk, nøtter (Pinjekjerner)    

Kr 130,- 


Salat med røkt hval, valnøtter, epler, selleri, rucula.

Inneholder: Egg, selleri, valnøtter

Kr 120,-

 

Bjartmars kremet fiskesuppe med 3 typer fisk

Inneholder: Melk, fisk, selleri

Kr 150,-

 

Sjøkreps 

med ramsløkmajones og godt brød.  

Inneholder: Skalldyr, egg, sennep gluten,

nøtter (pinjekjerner), sesam

Kr 140,- 

 

Starter salat

isbergsalat, vinaigrette 

Inneholder: Egg, sennep, gluten (hvete..

nøtter (pinjekjerner)

Kr 55,- 


HOVEDRETTER


Biff av ytrefilet av okse,

med peppersaus, stekte mandelpoteter, og sesongens grønnsaker.

Inneholder: melk, soya

Kr 295 ,-

 

Klippfisk som i gamle dager 

Dampet klippfisk loin med gulrotstuing, sprøstekt bacon og kokte poteter.

Inneholder: fisk, melk

Kr 295,-

 

Tradisjonell prisbelønt bacalao, 

med flatbrød og hjemmebakt brød.

Inneholder: fisk, nøtter (pinjekjerner), gluten (hvete)

Kr 225,-


Kveite i det grønne 

Pannestekt kveite med ramsløksmør serveres med grønne grønnsaker og mandelpoteter.

Inneholder: fisk, melk

Kr 295,-

 

Kyllingbryst

med sopp og stekte grønnsaker serveres med mandelpoteter og fløtesaus.

Inneholder: melk 

Kr 210,-


BARNE MENY 

Alle barn kan få halv porsjon fra hovedrett meny til halv pris


Mini Fisk med agurk salat og chips 

Inneholder: fisk

Kr 110,- 


Pannekaker med bacon eller sukker eller syltetøy 

Inneholder: Egg, melk, gluten (hvete)  

Kr 80,-


Pølse eller kylling med chips eller stekte poteter 

Inneholder: melk

Kr 80,-


DESSERT 


Vår favoritt eplekake med vanilje is  (eller multeis, spør servitør)

Inneholder: Egg, melk, gluten (hvete)

Kr 85,- 


Hjemmelaget karamellpudding med krem 

Inneholder: Egg, melk 

Kr 75,-

 

Mørk sjokolade Brownie med valnøtter og blåbærsorbet fra Røros

Inneholder: Egg, melk, gluten (hvete) nøtter (valnøtter)

Kr 95,-

 

Barneis - vaniljeis med sjokoladesaus eller karamellsaus

(kaffe ikke inkludert) Inneholder: melk

Kr 40,-

 

Is Trio fra Røros – med multe is, blåbær sorbet og tjykkmjølkis.

Inneholder: melk

Kr 85,-

 

Irish Coffee 

Inneholder: melk

Kr 100,-   





Lokale råvarer på Bjartmars Favorittkro! 


Bjartmars Favorittkro ønsker vi å legge vekt på lokale råvarer. Vi er stolte av våre leverandører og ønsker å presentere dem her. 


MEL OG KORN 

Her på Bjartmars Favorittkro lager vi vårt eget brød. Vi bruker mel fra Volda Elektriske Mylne hvor de tradisjonelt steinkverner, platetørker og valser melet. Mølla har vært i drift i over 70 år. Fra de får vi mel av havre, bygg, rug, hvete, spelt og emmer.


OST OG SPEKEMAT 

På Nordmøre er vi heldige som har to av Norges beste ysteri innen kort avstand. Fra Tingvoll Ost serverer vi Kraftkar, som er en av de mest prisbelønte ostene i Norge. Fra dem får vi også de gode hvitskimmelostene, Visman og Edelfrue. Fra det lokale osteysteriet på Derringarden i Eide får vi vår Camembert, Derringarden spesial, Snøtind, Lille Hvite, Lille Gule, Trolltind. Vi prøver til enhver tid å ha et godt sortiment fra disse to, selv om vi ofte må være tidlig ute for å få tak i noen av de populære ostetypene. Pølse med elg og einebær og vellagret coppaskinke får vi fra Tind på Stranda, som har en lang tradisjon i spekemat produksjon helt siden 1800 tallet. Fra Øre Vilt i Gjemnes får vi hjortesalami laget av lokal hjort.  


FISK OG SKALDYR 

Med Atlanterhavet på vår dørstokk kan vi tilby dere det beste fra havet. Tradisjonelt har de vakre svabergene rundt oss vært fylt med klippfisk til tørke på klippene. I dag tørkes fisken i kontrollerte forhold under tak, godt skjermet fra de beryktede stormene og uværet som kan finne sted her på Averøy. Vår klippfisk leveres av de to lokale Averøy-bedriftene Sigurd Folland AS  og Edw. Johnsen AS.   Kveiten du spiser her har vokst opp på Kvernes i Averøy. Våre sjøkreps er fanget i teiner, på 150 meters dyp i Romsdalsfjorden  og leveres av Havblikk  i Fræna.  


BÆR OG SAFT 

Fra Den Glade Ku på Tingvoll får vi Siv's kjente solbærmarmelade, som smaker veldig godt til den lokale osten. Anne fra Halås Gårdsutsalg Eide lager bringebær saft og saft med smak av hylleblomst. Fra Fonte Verdi Fruktpresseri får vi juice av epler og pærer. Tradisjonelt brygget øl får vi fra Trollbryggeriet i Liabygda. Spør våre servitører om lokal juice og øl. 


Spør våre servitører!